Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Το ΣΕΦ υψώνει ξανά τα τείχη του


Πόσο ευχάριστο συναίσθημα είναι να βλέπεις μία ομάδα να ξεκινάει την Ευρωλίγκα με τέτοιο ρυθμό και τέτοια διάθεση όπως ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν με το δεξί στην πρεμιέρα της διοργάνωσης καταστρέφοντας πλήρως τη παιχνίδι της Μπασκόνια αλλά η βραδιά της Παρασκευής με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ, έδειξε ότι κάτι καλό χτίζεται και θα έχει σίγουρα μέλλον.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έβγαλε τρομερή ενέργεια στο παρκέ επιτρέποντας στον Πάμπλο Λάσο να παίζει ενίοτε με τη μπάλα στον Ταβάρες ή με κάποιες διεισδύσεις του Ουίλιαμς-Γκος. Από εκεί και πέρα τα όπλα των Ισπανών έπεφταν στα τείχη που είχαν δημιουργήσει οι Φαλ-Γουόκαπ-Λαρεντζάκης και οι υπόλοιποι.

Εν τω μεταξύ ο Ολυμπιακός κέρδισε δεύτερο σερί παιχνίδι κόντρα σε ομάδα η οποία τον είχε κερδίσει πέρσι στο σπίτι του και αυτό μόνο ως θετικό μπορεί να αναφερθεί. Το ΣΕΦ επέστρεψε ξανά στη ζωή μας! Όπως επέστρεψε ξανά σε αυτό και ο κόσμος του Ολυμπιακού που τόσο πολύ του έλειψε. Η έδρα της ομάδας μπορεί να υψώσει ξανά ΤΕΙΧΟΣ και να γίνει απόρθητο κάστρο για όλες τις αντιπάλους της! Όπως ήταν δηλαδή παλιά! 

Επίσης ένα άλλο αξιοσημείωτο είναι πως η ομάδα δεν ήταν εύστοχη, έχοντας χαμηλά ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα (58%) και τρίποντα (29%), κάτι που ίσως δεν θα ήταν αναμενόμενο με βάση τον αγώνα της περασμένης εβδομάδας. Άμυνα σκληρή η Ρεάλ με ψηλά κορμιά και πολύ ξύλο στα χέρια των Σλούκα και Γουόκαπ το οποίο σε πολλές περιπτώσεις επιτρεπόταν από τη διαιτησία. Εκεί ήταν όμως οι Τόμας Γουόκαπ, Μουσταφά Φαλ και Γιαννούλης Λαρεντζάκης που έβαζαν τα κορμιά τους στη σωστή πάντα θέση και έδιναν λύσεις σε όλα τα επίπεδα. Όπως προείπαμε η άμυνα του Ολυμπιακού επέτρεψε μόνο σε Ταβάρες και Γκος να απειλήσουν.

Ίσως από τις πιο σημαντικές στιγμές του αγώνα ήταν οι τρεις σερί ασίστ του Γουόκαπ στα τρίποντα των Παπανικολάου-Λαρεντζάκη και στο καλάθι και φάουλ του Μάρτιν που έδωσαν και το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Είναι πραγματικά αυτά που έλειπε δίπλα από τον Σλούκα, βάζει πάντα πλάτη και προστατεύει τη μπάλα και αν ανέβει το ποσοστό του στο σουτ τότε έχει πετύχει διάνα η ομάδα.

Εξαιρετικός και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ που τα έδωσε όλα στο παρκέ, με μεγάλα και αποφασιστικά σουτ ενώ ο Σάσα Βεζένκοφ όταν πήρε μπροστά έδεσε τη μαγιά για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Άλλωστε όπως είπε ο 26χρονος φόργουορντ είναι απίστευτο να δέχεσαι μόλις 32 πόντους από τη Ρεάλ σε ένα ημίχρονο στην Ευρωλίγκα.

Οι Μουσταφά Φαλ και Χασάν Μάρτιν έπιασαν εξαιρετικά σωστή απόδοση με τον πρώτο να ακούει κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή και τον δεύτερο να αναλαμβάνει να πάρει σωστές θέσεις και αποφάσεις κατα τη διάρκεια της αναμέτρησης χωρίς να έχει την κούραση στο μυαλό του.

Τώρα τα κεφάλια μέσα γιατί ακολουθεί η μάχη με το Λαύριο εκτός έδρας την Κυριακή. Μία αναμέτρηση πολύ πονηρή σύμφωνα με την ενέργεια που έχει καταναλωθεί από την ομάδα. 

Στη συνέχεια έχουμε διαβολοβδομάδα με τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται στη Βαρκελώνη με την Μπαρτσελόνα την Τετάρτη το βράδυ και με τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ την Παρασκευή.

Υ.Γ.1 Πολύ σημαντικό που επέστρεψε ξανά στο ΣΕΦ ο Βασίλης Σπανούλης. Τι κι αν δεν φόραγε τα ερυθρόλευκα πάντα θα αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους πρώην συμπαίκτες του!

Υ.Γ.2 Ο Ολυμπιακός έχει πολύ φορτωμένο πρόγραμμα στη συνέχεια του μήνα αλλά το ότι όλοι βλέπουν την κάθε μάχη ξεχωριστά μόνο στα θετικά μπορεί να υπολογισθεί.

Υ.Γ.3 Ο κόσμος του Ολυμπιακού γέμισε ξανά το ΣΕΦ! Κάθε αγώνα και πιο πολύ. Όσο επιστρέπεται με τα δεδομένα των καιρών. Ανάγκη όπως είπαμε και πιο πάνω να γίνει ξανά απόρθητο κάστρο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου