Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Κέρδισε τον κακό δαίμονά του, ξεπερνάει τον παλιό κακό του εαυτό



Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα της Τετάρτης με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα και με τον τρόπο που αυτή ήρθε έδειξε να θυμώνει, να πεισμώνει για την απώλεια της νίκης. Η οριακή αυτή ήττα όμως του άφησε παρακαταθήκη για το μέλλον. Ποια είναι αυτή; Ότι οι Ερυθρόλευκοι έχασαν έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες της φετινής σεζόν στον πόντο σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες και απέναντι σε μία ομάδα που όπως όλα δείχνουν θα είναι στις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, μην πω δύο. 

Και τι ερχόταν έπειτα από αυτό το ματς; Η πάντα πονηρή και απρόσμενη Ζαλγκίρις, ο κακός δαίμονας του Ολυμπιακού όπως είχε καταλήξει να είναι τα τελευταία χρόνια, ειδικά με τις νίκες στο καλάθι που έκλεβε στο τέλος των αγώνων. 

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν για 17 λεπτά κακή στο παρκέ και από εκεί και πέρα ξύπνησε. Άφησε την Καταλονία πίσω της, μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένη να "πατήσει" τους Λιθουανούς, οι οποίοι με τις απουσίες των Στρέλνιεκς, Γιανκούνας και Λοβέρν όπως ήταν αναμενόμενο παραδόθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. 27-10 το σκορ της τρίτης περιόδου έχοντας 6 ασίστ όσες δηλαδή σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Ο Σάσα Βεζένκοφ τελείωσε άποντος το πρώτο ημίχρονο αλλά τους έβαλε μαζεμένους στην τρίτη περίοδο (12 πόντους) δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό. Ο Τόμας Γουόκαπ ήταν εκπληκτικός στην άμυνα με καίρια κλεψίματα και ασίστ που ξεσήκωναν το ΣΕΦ. Ο Κώστας Παπανικολάου είχε και αυτός το γήπεδο στο πόδι με τις άμυνές του και τα σουτ που έφεραν τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού και ο Κώστας Σλούκας αποτελείωσε τα όνειρα των αντιπάλων του με τα τρίποντά του. 

Ποιος όμως μπορεί να ξεχάσει τον εκρηκτικό Γιαννούλη Λαρεντζάκη που έκανε 5000 ανθρώπους να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του για πρώτη φορά στο ΣΕΦ! Κάτι που ακόμα και τον ίδιο "τρέλανε" αλλά και εμάς. Ο Γιαννούλης όμως το αξίζει γιατί από το πρώτο του παιχνίδι με τα ερυθρόλευκα βγάζει τρομερό πάθος σε άμυνα και επίθεση και πολλές φορές συμπαρασύρει τους συμπαίχτες του, πάντα θετικά για την ομάδα.

Φαλ και Λιβιό ήταν καθοριστικού με τα κοψίματά τους, φράζοντας τον δρόμο των Λιθουανών προς το καλάθι ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης με 7 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν κάτι παραπάνω από χρήσιμος όταν χρειαζόταν, πιάνοντας τη μπάλα όταν δεν ήταν κανείς εκεί.

Υ.Γ.1: Στο 1-1 το ρεκόρ της ερυθρόλευκης διαβολοβδομάδας, καθόλου κακό. Εάν υπήρχε λίγη παραπάνω τύχη ίσως και να είχαμε το απόλυτο, αφού η μάχη της Βαρκελώνης χάθηκε για ένα ριμπάουντ, μία βολή, ένα σουτ. Παρόλα αυτά η ομάδα επέστρεψε απένατι στην πάντα ύπουλη Ζαλγκίρις και το 3-1 μοιάζει ιδανικό αυτή τη στιγμή.

Υ.Γ.2 : Πολύ σημαντικές και οι δηλώσεις του Γιώργου Πρίντεζη ότι η ομάδα είναι πολύ καλά, το κλίμα επίσης και πως ο καθένας γνωρίζει το ρόλο του. Κάτι που πραγματικά είχαμε να δούμε ίσως από το 2015-2016.

Υ.Γ.3 : Μου άρεσαν οι Νέμπο και Μπλάζεβιτς. Ο πρώτος είχε τρομερή ενέργεια στο παρκέ ενώ ο 20χρονος Λιθουανός σέντερ έδειξε πως ξέρει να παίρνει θέσεις κάτω από τη ρακέτα και ότι το μέλλον τον περιμένει γιατί όχι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου