Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Olympiacos...Assemble


Ο Ολυμπιακός είναι πλέον γεγονός ότι αγώνα με αγώνα δένει και πιο πολύ. Ίσως η ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ να ταρακούνησε παίχτες και προπονητή ότι τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο τη φετινή "γεμάτη" μετά από χρόνια σεζόν. Αυτό λοιπόν που είδαμε είναι ότι οι Ερυθρόλευκοι είναι "ενωμένοι" αυτή την περίοδο και συγκεντρωμένοι στο να φέρουν εις πέρας τους στόχους του. 

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τη σειρά του έχει καταφέρει να δημιουργήσει χημεία ανάμεσα σε παίχτες με χαρακτήρα και χαρακτηριστικά που μεταξύ τους αλληλοσυμπληρώνονται ενώ με την ηρεμία του τους κρατάει όπως είπαμε και παραπάνω "ενωμένους". Μακάρι όλο αυτό να διατηρηθεί μέχρι τέλους με ανταμοιβή την είσοδο της ομάδας στην οκτάδα της Ευρωλίγκας και στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Ελλάδος. Λέω μακάρι διότι κανένα παιχνίδι ως τώρα δεν είναι εύκολο για κανέναν.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν στο Καζάν έδειξε πως δεν είναι η ομάδα που θα την καταβάλεις εύκολα και που δεν νικάει μόνο στην έδρα της. Το πρόγραμμα ήταν πολύ δύσκολο αλλά η χθεσινή νίκη κόντρα σε μία ομάδα που θα είναι λογικά στη δεκάδα της διοργάνωσης και μάλιστα στην έδρα της δείχνει πως οι Ερυθρόλευκοι έχουν φτιαχτεί για να διεκδικήσουν.

Ο Σάσα Βεζένκοφ με 22 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 5 παρακαλώ κλεψίματα είναι δικαίως ο MVP της αγωνιστικής αλλά και ένας true leader. Τέτοια εμφάνιση από τεσσάρι στην Ευρωλίγκα μόνο Μίροτιτς και Σενγκέλια μπορεί να δούμε ξανά. Στο 77-77 και μετά από μία διείσδυση του Σλούκα στην οποία η μπάλα βγαίνει εκτός από τα χέρια του Μπράουν, πριν την επαναφορά ο Βεζένκοφ μαζεύει τους συμπαίκτες του και φωνάζει σαν "αρχηγός", σαν τον πρωτεργάτη της νίκης που θα ερχόταν. Κι έτσι έγινε. Στην παράταση ο Ολυμπιακός άργησε πολύ να δεχθεί καλάθι από την Ούνιξ, η άμυνα έσφιξε, ο Φαλ κυριαρχούσε στη ρακέτα του και ο Λαρεντζάκης γράφοντας το 79-83 μπροστά στο ασφυκτικό μαρκάρισμα του Χεζόνια έβαλε τους Ερυθρόλευκους σε θέση οδηγού. 

Ο πρώην γκαρντ των ΑΕΚ και Μούρθια ήταν εκπληκτικός χθες με 10 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο. Το κύριό του χαρακτηριστικό είναι η έκρηξη που βγάζει μετά από άμυνες ή καλάθια. Αυτό που ξυπνάει και την υπόλοιπη ομάδα όταν φαίνεται πως κολλάει το πράγμα. Όταν ο Λαρεντζάκης είναι έτσι ο Ολυμπιακός δύσκολα θα παραδόσει τα όπλα στον αντίπαλο.

Ο Κώστας Σλούκας επιτέλους εκτός από τους 12 πόντους του μοίρασε και 8 ασίστ θυμίζοντάς μας βραδιές από τις περσινές δικές του, όπου οι Ερυθρόλευκοι έφευγαν με το διπλό από τις έδρες των αντιπάλων. Ο Φαλ άργησε να μπει στον αγώνα αλλά το limit up του δευτέρου ημιχρόνου και της παράτασης τον τοποθετούν ως διακριθέντα της ομάδας. ΜακΚίσικ και Μάρτιν ήταν κοθοριστικοί με τον τρόπο τους στο να μείνει ο Ολυμπιακός εντός αγώνα στη δεύτερη περίοδο και είχαν άριστη συνεργασία με τον Κώστα Σλούκα.

Και τώρα Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πάει στη Σερβία για να αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα σε μία αρκετά ύπουλη μάχη αφού όπως είδαμε χθες οι Σέρβοι έφυγαν με άνετο διπλό από την έδρα της Ζενίτ με 58-69. Αποτέλεσμα βάλσαμο για τους Ερυθρόλευκους όπως και η ήττα της Αρμάνι από την Άλμπα στο Βερολίνο που τους άφησε μόνους στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Στο χέρι τους είναι να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα και από το επόμενο παιχνίδι.

Υ.Γ.1: Τίτλος δανεικός από την ταινία της Marvel, Avengers όπου ο Κάπτεν Αμέρικα φώναζε στους υπόλοιπους Εκδικητές τη λέξη "Ενωθείτε" (Assemble). Αυτή την "ένωση" βλέπουμε φέτος στον Ολυμπιακό για την ώρα και εάν θέλετε να το ταιριάξουμε όλο αυτό, αντίστοιχη σκηνή είναι όταν όλοι οι παίχτες περιμένουν τον Γιώργο Πρίντεζη πριν από κάθε αγώνα.

Υ.Γ.2: Ο αγώνας με τη Λάρισα τη Δευτέρα ας έχει την είσοδο σε αγωνιστικό ρυθμό του Κουίνσι Έισι. Μαζί με αυτόν ο Ολυμπιακός είναι πλήρης κάτω από τη ρακέτα και με την άνοδο του Μάρτιν ίσως για την ώρα να μην υπάρχει λόγος κάποιας αλλαγής στο ρόστερ που θα τάραζε τις ισορροπίες της ομάδας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΠΙΔΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου