Σελίδες

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Ολική επαναφορά με...μαθήματα μπάσκετ

Αν κάποιος μας έλεγε πως ο Ολυμπιακός θα επέστρεφε με τέτοιο τρόπο ύστερα από τον εφιάλτη της τελευταίας περιόδου στην Κων/πολη, δεν θα τον λέγαμε τρελό αλλά σίγουρα θα του τονίζαμε να το ξανασκεφτεί. Ειδικά από τη στιγμή που η Μακάμπι ήταν πιο πάνω στο βαθμολογικό πίνακα με διαφορά μίας νίκης. Οι Ερυθρόλευκοι λοιπόν όχι μόνο έκαναν την ολική επαναφορά αλλά έπαιξαν ίσως το απόλυτο μπάσκετ στην πρώτη περίοδο του χθεσινού αγώνα. 35-8; Ποιος να το'λεγε! Έπαιξαν μπάσκετ για δύο περιόδων σε δέκα λεπτά. Η μία ήταν για το χαμένο παιχνίδι από την Εφές και η άλλη για να μην δώσουν στους Ισραηλινούς ελπίδες αποτελέσματος. Στη συνέχεια όλα ήταν πιο εύκολα.

Η Μακάμπι προσπάθησε να πλησιάσει, να αποσυντονίσει τον Ντόρσεϊ με σκληρό παιχνίδι και πρωτεργάτη τον Κάμερον Τέιλορ (αποβλήθηκε με πέντε φάουλ) αλλά ο Ολυμπιακός έβρισκε τις λύσεις για να μην απειληθεί. Πάντα κάτι υπήρχε στη φαρέτρα των παιχτών του Γιώργου Μπαρτζώκα που θα έκοβε τις τακτικές των αντιπάλων τους.

Αυτός όμως που μας κερδίζει αγώνα με τον αγώνα είναι ο Φαλ. Ο Γάλλος σέντερ χθες βράδυ ήταν συγκλονιστικός σε επίθεση και άμυνα. 12 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και συνολικοί πόντοι στο σύστημα αξιολόγησης 27. Τρομερός παίχτης! Φοβερή ενέργεια στο παρκέ, να κόψει, να πάρει ριμπάουντ, να τρέξει μπροστά, να σκοράρει, να μοιράσει και να...κλέψει. Ούτε ο πιο αισιόδοξος δεν θα περίμενε πως ο Ολυμπιακός θα πετύχαινε διάνα με την απόκτησή του! Τώρα νομίζω κανένας δεν θέλει να τον δει να αποχωρεί από την ομάδα.

Άξιοι συμπαραστάτες του οι Ντόρσεϊ, Βεζένκοφ και Παπανικολάου στο πρώτο δεκάλεπτο ενώ στο δεύτερο ημίχρονο η σκυτάλη πήγε στον Κώστα Σλούκα ο οποίος είχε εμφάνιση MVP. Όλοι μαζί σαν μία γροθιά κατέθεσαν ψυχή ύστερα από την κακή βραδιά με την Εφές. Ντόρσεϊ λοιπόν και Σλούκας επιθετικά ήταν αρχοντικοί, ο Βεζένκοφ δεν άφησε περιθώρια στον Ντέρικ Ουίλιαμς ενώ ο Κώστας Παπανικολάου έβγαλε εκτός αναμέτρησης Νάναλι και Ουίλμπεκιν. 4/17 σουτ ο πρώτος και μόλις 2/9 ο δεύτερος. 

Ο ΜακΚίσικ ήταν απόλυτα ικανοποιητικός με 14 πόντους σε μόλις 13 λεπτά συμμετοχής, ο Γουόκαπ είχε 3 ασίστ και 3 κλεψίματα κόβοντας την όρεξη των αντιπάλων του, ο Πρίντεζης σταθερός ενώ για τον Έισι που είδαμε για πολύ λίγο χρόνο στο παρκέ θέλει χρόνο και...υπομονή.

Στο τέλος η διαφορά έπεσε και το τελικό 90-73 αφήνει πολύ καλή παρακαταθήκη για τον αγώνα του δεύτερου γύρου στο Τελ Αβίβ ενώ η χαλάρωση με το μυαλό στον Παναθηναϊκό και τη μάχη της Δευτέρας ήταν αναμενόμενη.

Υ.Γ.1: Ακόμα πιο απαιτητική η συνέχεια σε Αρμάνι, Ούνιξ και Ερυθρό Αστέρα. Ομάδες που οι Ερυθρόλευκοι πρέπει να σπάσουν τις έδρες τους. Εάν όχι όλες, έστω μία-δύο. Αρχή να γίνει από το Μιλάνο, αλλά ως τότε πρόεχει το Δευτεριάτικο ντέρμπι με τον Αιώνιο αντίπαλο.

Υ.Γ.2: Πόσο ωραίο συναίσθημα που ήταν στο ΣΕΦ ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης. Ο χαιρετισμός με τον Παπανικολάου λίγο πριν τελειώσει ο αγώνας μας γύρισε χρόνια πίσω.

Υ.Γ.3: Το μπάσκετ της πρώτης περιόδου ήταν απόλυτο. Το καλύτερο δεκάλεπτο ever ήταν το τελευταίο του τελικού του F4 το 2013 με τη Ρεάλ Μαδρίτης όταν οι Ερυθρόλευκοι είχαν σκοράρει 39 πόντους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου