Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Ο "υγιής" Ολυμπιακός, ο "άρρωστος" Παναθηναϊκός και οι 3 MVP


Το πρωτάθλημα της Basketleague είχε τζάμπολ το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και μας γέμισε από την αρχή του με ενδιαφέρον, αφού ο Ολυμπιακός επέστρεψε ξανά στα παρκέ της Α1, ο Παναθηναϊκός έχασε με επική ανατροπή από τον Άρη στο Αλεξάνδρειο με 81-71 ύστερα από 13 χρόνια ενώ στα αξιοσημείωτα είναι η ύπαρξη τριών MVP με ranking 37 (Βεζένκοφ, Χάνλαν και Δίπλαρος).

Ξεκινάμε με τον Ολυμπιακό ο οποίος έριξε "κατοστάρα" στην ΑΕΚ που ψάχνει ακόμα τα πατήματά της. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν μπει με φόρα στις επίσημες υποχρεώσεις τους σε Κύπελλο, Ευρωλίγκα και Πρωτάθλημα κατα σειρά, κερδίζοντας Κολοσσό, Ηρακλή, Μπασκόνια και ΑΕΚ με σχετική άνεση ενώ χαρακτηριστικό της ομάδας του Μπαρτζώκα εκτός από τα σουτ τριών πόντων είναι και ο τρόπος με τον οποίο μέσα από την άμυνά της οδηγεί τις αντίπαλες ομάδες σε έυκολα λάθη. Γρήγορο μπάσκετ, ελευθερία κινήσεων, διάθεση για διάκριση, σουτ απαραιτήτως όταν είναι ελεύθερο και άλλα πολλά είναι τα κύρια γνωρίσματα του φετινού Ολυμπιακού. Ένας "σεληνιασμένος" Σάσα Βεζένκοφ συνεχίζει από εκεί που έμεινε πέρσι σε πιο σταθερά βήματα αυτή τη φορά και η "νέα προσθήκη" του Κώστα Παπανικολάου που τόσο έλειψε βοηθάνε στην όλη εικόνα της ομάδας. Επόμενο crash test η δύσκολη μάχη με τη Ρεάλ την Παρασκευή στο ΣΕΦ για τη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκα, όπου θα δούμε πραγματικά σε δύσκολες καταστάσεις τι μπορούν να καταφέρουν οι παίχτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Άλλα μεγέθη και άλλο επίπεδο από αυτό των Βάσκων.

Πάμε λίγο πιο βόρεια και στην απίστευτη εμφάνιση του Άρη και του Ολιβιέ Χάνλαν οι οποίοι ανέτρεψαν το εις βάρος τους 23-42 σε 81-71. 58-29 ήταν δηλαδή το σκορ του 2ου ημιχρόνου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Εδώ θα μείνουμε λίγο στα θέματα που έχουν οι Πράσινοι. Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μην αποδοθούν ευθύνες σε προπονητή και παίχτες. Ο λόγος είναι απλός. Ο Παναθηναϊκός είναι "ΑΡΡΩΣΤΟΣ" και όταν κάποιος είναι σε τέτοια κατάσταση αυτό που αναζητείται είναι ένα φάρμακο. Φάρμακο που θα διώξει τον πόνο και θα εξαλήψει το μικρόβιο. Αυτή λοιπόν τη λύση μπορούν να τη δώσουν προπονητής και παίχτες. Έμπειροι είναι, τα γήπεδα έχουν φάει με τα κουτάλια και σίγουρα ξέρουν καλύτερα από τον καθένα μας πως γυρνάει ο διακόπτης. Φυσικά και δεν λέμε ότι δεν φταίνε όταν χάνουν με τέτοια διαφορά από τον Άρη αλλά κάπου μέσα τους βρίσκονται όλες οι απαντήσεις. Ίσως υπάρχουν υπερβολικές απαιτήσεις για μία ομάδα που χτίζεται τώρα. Ίσως και να μην είναι υπερβολικές, αυτό όμως θα το δούμε στο τέλος της χρονιάς. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός θέλει προσθήκη στον άσσο, όμως το να παίρνεις έναν παίχτη επιπέδου Έβανς και να παίζει στο κασέ που αποκτήθηκε μόνο Ευρώπη δεν το λες ορθολογική λύση. Πως θα βρει ρυθμό όταν έρχεται από χρονιές με εξίσου λίγα λεπτά συμμετοχής. Ο φετινός Παναθηναϊκός μπορεί να μας κάνει να γράφουμε ώρες με τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει ΟΛΟΙ τους να δουλέψουν παραπάνω. Η πολύ προβολή δεν έκανε ποτέ καλό. Κεφάλια μέσα λοιπόν και δουλειά, που θα φανεί...ίσως την επόμενη σεζόν.

Στα υπόλοιπα ευχάριστα της αγωνιστικής η επιστροφή του Απόλλωνα Πάτρας επίσης στα παρκέ της Α1 ο οποίος νίκησε εντός έδρας τον Ιωνικό με έναν συγκινητικό Νίκο Δίπλαρο ο οποίος σημείωσε 24 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ και έδωσε 10 ασίστ και συνολικό σύστημα αξιολόγησης στο 37. Απίστευτη εμφάνιση από τον πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού ο οποίος ήταν και ο ένας από τους τρεις MVP της αγωνιστικής. Οι άλλοι δύο ήταν οι Σάσα Βεζένκοφ ( 27 πόντους, 11 ριμπάουντ και 2 ασίστ με 37 ranking) και Oλιβιέ Χάνλαν ( 35 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και επίσης 37 ranking).

Y.Γ. H Stoiximan Basketleague ξεκίνησε γεμάτη συγκινήσεις από την πρώτη της κιόλας μέρα. Πρόβαδισμα ο Ολυμπιακός; Με την πλάτη στον τοίχο ο Παναθηναϊκός; Το σίγουρο είναι πως στο μπάσκετ όλα ανατρέπονται! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου