Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Federer: "Δουλεύω σκληρά για να φτάσω τον Djokovic"


O Roger Federer έχει υψηλές βλέψεις για την επόμενη σεζόν, καθώς όπως υποστήριξε στην τελευταία του συνέντευξη, δουλεύει σκληρά για να απειλήσει τον Novak Djokovic. O Ελβετός, δε συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο, από το να είναι σε θέση να πετυχαίνει νίκες απέναντι στον κορυφαίο παίκτη του κόσμου.
"O Novak είναι πολύ δύσκολο να νικηθεί, ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια. Έχει τρομερή αυτοπεποίθηση και δουλεύω σκληρά για να τον φτάσω", τόνισε ο Federer σε χθεσινές του δηλώσεις στο Νέο Δελχί, όπου βρέθηκε για το τουρνουά επίδειξης, International Premier Tennis League.
O Djokovic είχε ένα φανταστικό 2015, στο οποίο κέρδισε 3 Grand Slam τίτλους, 6 Masters και το ATP World Tour Finals. Αγωνίστηκε σε 15 διαδοχικούς τελικούς και συνολικά είχε την καλύτερη χρονιά στην καριέρα του. Έχει εξασφαλίσει μεγάλη διαφορά στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και για την ώρα δεν απειλείται από κανέναν.
"Έγινε ένας εξαιρετικός παίκτης και δεν είναι καθόλου εύκολο να τον κερδίσεις. Έχει ανεβεί επίπεδο και το έκανε δυσκολότερο για όλους μας. Ακόμα μπορώ όμως να τον κερδίσω και απολαμβάνω όλα τα παιχνίδια που δίνουμε", είπε ο Ελβετός, ο οποίος προκάλεσε τις 3 από τις 6 φετινές ήττες του Djokovic.
Όταν του ζητήθηκε να κάνει μια σύγκριση του Djokovic με τον Rafael Nadal, o Roger στάθηκε στο γεγονός πως δυσκολεύεται περισσότερο να αντιμετωπίσει το παιχνίδι του Nadal. O Iσπανός κυριαρχεί στο rivalry του με τον Federer, έχοντας 23 νίκες σε 34 αγώνες (23-11).
"Είναι δύο εντελώς διαφορετικοί παίκτες, αλλά ο Rafa ήταν δυσκολότερος αντίπαλος για μένα, παρόλο που υποθέτω και ο Novak με έχει κερδίσει περίπου τις ίδιες φορές", εξήγησε ο 34χρονος Ελβετός, ο οποίος θα ανοίξει τη νέα σεζόν από το Brisbane International (4-10 Ιανουαρίου, 2016).

           ΠΗΓΗ : tennisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου